Sander de Heer vertrekt bij Sublime. De dj is al per direct niet meer te horen in de ochtenduren. Francis Broekhuijsen neemt de ochtendshow tussen 7:00 en 9:00 uur over.

Sander was sinds augustus vorig jaar te horen in de ochtend op Sublime. Na ruim een jaar stopt hij daar nu alweer mee. “Sander heeft voor en achter de schermen een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Sublime en Sublime Sunrise. In goed overleg hebben we besloten om uit elkaar te gaan”, laat Sebastiaan van Rijnsoever, Managing Director van Sublime, weten in een reactie.

De afgelopen weken was Sander al niet meer op donderdag en vrijdag te horen op het commerciële station; die dagen presenteerde Francis de ochtendshow. Van Rijnsoever: “Op basis van het fundament dat Sander heeft neergezet zullen we met Francis Broekhuijsen de ochtendshow Sublime Sunrise voortzetten. We zijn Sander enorm dankbaar voor wat hij voor Sublime heeft gedaan.”

Toekomst ongewis

Francis Broekhuijsen: “Het is een grote eer om Sublime Sunrise te mogen presenteren, omdat de zender muziek draait waarmee ik ben opgegroeid. Het is muziek die verankerd is in mijn DNA, waarmee ik ben opgegroeid en die mij laat voelen dat ik mens ben.”

Wat Sander de Heer nu gaat doen, is onduidelijk. Voor zijn periode bij Sublime, was hij eindredacteur op Qmusic. Het meest bekend is de radio-dj van het programma ‘De Heer Ontwaakt’, dat tot het najaar van 2015 te horen was op NPO Radio 2.