BNR Nieuwsradio organiseert op donderdag 21 november voor het eerst de ‘BNR Thuiswerkdag’. Op die dag blijven de studio’s in Amsterdam van de radiozender leeg en werken de redacties van de programma’s thuis. Onder meer presentatoren Bas van Werven, Roelof Hemmen en Jörgen Raymann maken hun uitzending thuis.

Volgens de commerciële nieuwszender is thuiswerken goed om files te verminderen. De radiozender wil het goede voorbeeld geven en hoopt dat het bedrijfsleven volgt.

Files

“Het aantal files in Nederland blijft maar groeien”, aldus BNR. “Naar verwachting zorgen ze dit jaar voor 67 miljoen verliesuren. Wanneer werknemers die thuis kunnen werken dat af en toe doen, kan dat files schelen. De BNR Thuiswerkdag is vooral een oproep om thuiswerken eens te proberen en het gesprek op gang te brengen tussen werknemer en werkgever.”

Op 21 november worden alle programma’s vanuit het huis van de presentatoren uitgezonden. Ook de redacteuren werken vanuit hun eigen huis. “Als het BNR lukt, dan kunnen veel meer bedrijven het.”