Home Landelijke radio Qmusic Sander de Heer aan de slag als eindredacteur bij Qmusic

Sander de Heer aan de slag als eindredacteur bij Qmusic

Sander de Heer gaat bij Qmusic aan de slag als eindredacteur en regisseur van de ochtendshow. “Ik heb heel veel zin om met een groep enthousiaste jonge mensen creatieve, muzikale en spannende ideeën te bedenken”, meldt de voormalig Radio 2-dj op Instagram.

De Heer werkte de afgelopen maanden bij RTL Late Night. Tot eind vorig jaar was hij in het weekend op Radio 2 te horen. In totaal maakte De Heer bijna 12,5 jaar radio bij de publieke radiozender. Zo was hij acht jaar lang in de ochtend te horen met ‘De Heer Ontwaakt’. Gerard Ekdom nam de ochtendshow in het najaar van 2015 van hem over.

Vernieuwde ochtendshow

Over de nieuwe samenstelling van de ochtendshow op Qmusic is vooralsnog niets bekend. Na het vertrek van Wietze de Jager presenteert zijn voormalig kompaan Mattie Valk de ochtendshow met wisselende collega’s, waaronder Wim van Helden. De zender zet deze zomer tijdelijk wisselende duo’s in in de ochtend.

Door de affaire rondom Mattie en Valk is Qmusic de afgelopen maanden gedaald in de luistercijfers. In de meest recente cijfers heeft de zender 0,2 procentpunt ingeleverd. “Gezien de recente ontwikkelingen hadden we wel een pas op de plaats verwacht. Het is geen reden tot paniek”, zei Jorn Agterberg, marketing manager Qmusic, deze week tegen het AD.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2