NPO Radio 5 neemt volgende week dinsdag, 29 oktober, de nieuwe studio op het Media Park in gebruik. De zender is nu nog gehuisvest in het AKN-gebouw, elders in Hilversum. Ook Radio 2 gaat een dezer weken over naar de nieuwe studio’s in het Radiohuis.

Radio 5-presentator Tom Herlaar maakt aankomende donderdag een testuitzending vanuit de nieuwe studio. “De studio is niet alleen technisch prachtig, maar er zitten ook ramen in. Je kan naar buiten kijken”, laat Tineke de Nooij weten. In de huidige studio van Radio 5 zitten geen ramen.

Wanneer Radio 2 de nieuwe studio in gebruik neemt, is nog niet bekend. Een woordvoerder laat weten dat er eind deze week meer duidelijkheid over komt.

Tom Herlaar heeft op Facebook foto’s gedeeld van de nieuwe Radio 5-studio:

Ophef

Bijna anderhalf jaar geleden besloot de NPO om de studio’s van Radio 2 en Radio 5 te verhuizen naar het Radiohuis op het Media Park. De studio’s van alle publieke zenders, Radio 1 tot Radio 5, zitten daarmee straks op dezelfde plek.

De verhuizing ging niet zonder slag of stoot. Omroepen KRO-NCRV en AVROTROS tekenden bezwaar aan tegen de verhuizing. Ook andere omroepmedewerkers noemden de plannen eerder ‘onbegrijpelijk’.

Volgens de NPO zijn de huidige studio’s van Radio 2 en Radio 5 in het AKN-gebouw aan vervanging toe. “Door meer zenders bij elkaar te plaatsen in het Radiohuis kunnen zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging worden gedeeld en kan er efficiënter worden gewerkt”, aldus NPO-directeur Jurre Bosman eerder.

Foto: Michel Schnater | NPO