Home NPO NPO-besluit over verhuizing radiostudio’s valt slecht

NPO-besluit over verhuizing radiostudio’s valt slecht

NPO Logo

Het voornemen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) om de studio’s van NPO Radio 2 en Radio 5 naar het Media Park in Hilversum te verhuizen, valt niet bij iedereen in goede aarde. Insiders noemen het ‘onbegrijpelijk’ dat amper een paar maanden na realisatie van de nieuwe Radio 4-studio, de ruimte alweer op de schop moet.

Zoals RadioFreak.nl onlangs meldde, wil de NPO alle studio’s van de publieke radiozenders op het Media Park huisvesten. In het voorstel moeten de nieuwe studio’s en werkplekken van Radio 4, die pas een aantal maanden in gebruik zijn, plaatsmaken voor Radio 2 en Radio 5. “Van de studio van Radio 4 is de verf amper droog en nu al moet er weer een nieuwe komen. Dat zou je raar kunnen vinden, en dat doet men ook”, aldus een insider tegenover deze website.

Ook met het oog op de dreigende miljoenenbezuiniging kan het voorstel van NPO-directeur Jurre Bosman lang niet overal op brede steun rekenen. Het gaat naar verluidt miljoenen euro’s kosten om de studio’s van Radio 2 en Radio 5 naar het Media Park te verhuizen. De studio’s van beide zenders zitten nu nog in het AKN-gebouw in Hilversum. De studio’s en werkplekken in het pand zijn volgens de NPO echter aan vervanging toe.

Reactie NPO

Jurre Bosman laat in een reactie weten: “De raad van bestuur van NPO heeft na zorgvuldige afweging, op basis van een doelmatigheidsanalyse, het voornemen kenbaar gemaakt om NPO Radio 2 en Radio 5 in de loop van 2019 in het NPO-gebouw te huisvesten. Door meer zenders bij elkaar te plaatsen in het Radiohuis kunnen zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging worden gedeeld en kan er efficiënter worden gewerkt.”

Bosman gaat verder niet inhoudelijk in op vragen van deze site waarom niet eerder is besloten om Radio 2 en Radio 5 te verhuizen. Ook gaat hij niet in op de vraag of de verhuizingen van de studio’s samengaan met de bezuinigingen die ‘Den Haag’ oplegt.

Foto: Jan Willem van Hofwegen | NPO