Qmusic krijgt, als het aan moederbedrijf DPG Media ligt, een nieuw onderkomen. Het mediaconcern, voorheen bekend onder de naam De Persgroep, wil alle Amsterdamse redacties bundelen op één locatie aan de rand van de hoofdstad, niet ver van de drukkerij. Dat bevestigt een woordvoerder van DPG in berichtgeving van FD en NRC.

DPG Media wil kosten besparen door alle Amsterdamse activiteiten te concentreren op één plek. Daarmee worden alle redacties in Amsterdam, waaronder De Volkskrant, Trouw, Het Parool, Qmusic en Nationale Vacaturebank, straks op dezelfde plek gehuisvest.

Ruimtegebrek

Nu zijn de krantentitels als De Volkskrant, Trouw en Het Parool nog gevestigd in het INIT-gebouw in het stadsdeel Oostenburg, en zit de Nationale Vacaturebank aan het IJ. Naast een kostenbesparing hoopt DPG met de verhuizingen ook ‘een cultuur van samenwerking te bevorderen’ en het ruimtegebrek bij de drie kranten op te lossen, schrijft NRC.

Waar het nieuwe onderkomen verrijst is nog niet duidelijk, maar volgens DPG moet de locatie ‘niet ver van de drukkerij’ komen. Voor Qmusic betekent dat overigens geen enorme verhuizing: de zender is al op steenworp afstand van de drukkerij gehuisvest.

Qmusic zit sinds september 2009 aan de Paul van Vlissingenstraat. Eerder was de zender gehuisvest in Hilversum, maar die locatie werd te klein.

Foto: Google Streetview