Nadat eerder deze maand directeur Peter Elbers besloot te vertrekken bij L1, stoppen nu ook drie leden van de Raad van Commissarissen ermee. Het gaat om Hans Coppus, Mirjam Depondt en Raoul Willems. Alleen Barbara van Hussen blijft namens de Ondernemingskamer aan als commissaris.

Het rommelt al lange tijd binnen L1. Aanleiding was een vertrouwensbreuk tussen het personeel van de omroep en directeur Peter Elbers en de Raad van de Commissarissen. Nadat Elbers besloot te vertrekken bij L1, stoppen nu ook de drie leden van de RvC. De raad hoopt dat er door de recente ontwikkelingen kan worden gebouwd aan de toekomst van de organisatie.

Al ruim een jaar

De problemen binnen L1 spelen al ruim een jaar, nadat de Raad van Commissarissen twee directeuren op straat zette. Peter Elbers begon vervolgens in september vorige jaar als nieuwe directeur bij de omroep. Het was het begin van maandenlange strijd tussen de nieuwe directeur en het personeel.

Elbers zou volgens het personeel ‘een autoritaire wijze van leidinggeven’ en ‘een gebrek aan verbindende initiatieven’ hebben. Daarnaast zou hij mailverkeer willen inzien en had hij plannen om verborgen camera’s op te hangen op de redactie van de omroep. Het conflict werd in het openbaar uitgevochten toen het personeel besloot te gaan staken.

Nu drie leden van de Raad van Commissarissen opstappen, lijkt het personeel zijn zin te hebben gekregen. Al moet er nu nog wel gezocht worden naar een nieuw, stabiel bestuur voor de Limburgse regionale omroep.

Foto: L1

Vorig artikelKritiek op schrappen Radio 1-programma ‘Vroege Vogels’ voor sportzomer
Volgend artikelJeroen Elshoff doet vanuit quarantainehotel in Tokio verslag op Radio 1