Peter Elbers is met ingang van 7 september de nieuwe directeur van L1, de regionale omroep van Limburg. L1 zat sinds begin juli zonder haar twee bestuurders, nadat de Raad van Commissarissen besloot hen de laan uit te sturen. De contracten van oud-directeuren Bert Lemmens en Emiel van der Wal werden niet verlengd, wat voor grote onrust onder het personeel zorgde: het vertrouwen in de Raad van Commissarissen werd opgezegd.

De nieuwe directeur Peter Elbers is voormalig journalist, onder meer voor de NOS, en is volgens L1 ‘een ervaren manager en bestuurder’. De kersverse bestuurder werkte eerder bij Philips en Wolters Kluwer en is de laatste jaren actief als zelfstandig adviseur.

Tweede bestuurder

Elbers woont in Grubbenvorst, in het noorden van de provincie. ‘Naast zijn grote netwerk in Limburg kent Peter Elbers de wereld van de media vanuit een breed perspectief, inclusief de daarbinnen geldende rollen en verantwoordelijkheden’, schrijft L1.

Hans Coppus, voorzitter van de RvC: “Wij zijn unaniem van mening dat Peter Elbers zeer geschikt is om vanuit de bestuurdersrol verder richting en invulling te geven aan de opgaven waar L1 de komende jaren voor staat. Peter brengt een brede bestuurderservaring en snapt daarnaast goed hoe de mediawereld in elkaar zit. In een veranderend medialandschap met veel dynamiek en mooie uitdagingen voor L1 komt zijn kennis en kunde goed van pas.”

De tweede bestuursfunctie binnen de provinciale omroep is nog vacant. L1 zoekt ook daarvoor nog een geschikte kandidaat.

Foto: VVD Horst