Cécile Narinx (52) wordt de nieuwe hoofdredacteur van L1. Ze volgt bij de regionale omroep van Limburg Leo Hauben op, die 30 jaar aan het roer heeft gestaan.

Cécile is geboren in Maastricht en werkte de afgelopen vijf jaar bij De Volkskrant. Ze was eerder hoofdredacteur bij modetijdschriften Elle en Harper’s Bazaar. “Een vakkundige, hechte en grote ploeg mensen aansturen binnen een gerenommeerde omroep: een kans die ik met alle genoegen gegrepen heb”, zegt Cécile over haar nieuwe baan.

L1-directeur Branko Eijssen: Met Cécile halen we een persoonlijkheid in huis die haar sporen in de journalistiek ruimschoots heeft verdiend. Zowel inhoudelijk als op het gebied van het aansturen van een grote redactie. Daarnaast is haar liefde voor Limburg nooit gedoofd, waardoor ze goed begrijpt dat wij met sterke regionale journalistiek bij willen dragen aan een gezonde democratische samenleving.”

Onrust

Leo Hauben stopt dit voorjaar als hoofdredacteur bij L1. Hij blijft wel actief als journalist bij de regionale omroep.

Bij L1 was het de afgelopen jaren onrustig. Voormalig directeur Peter Elbers kwam in aanvaring met hoofdredacteur Hauben en een groot deel van de redactie. Elbers stapte uiteindelijk op bij de omroep.

Foto: L1