Het programma ‘Vroege Vogels’ is een maand lang niet te horen op de radio. Het NPO Radio 1-programma, dat op zondagochtend wordt uitgezonden, moet wijken voor het verslag van de Olympische Spelen in Tokyo. Fans van de show reageren op social media verbouwereerd op de zomerstop.

De kritiek werd vanochtend aangezwengeld door Volkskrant-columnist Jean-Pierre Geelen. “De natuur beleeft wereldwijd de roerigste tijden sinds lang en Radio 1 schrapte het enige natuurprogramma voor oeverloos sportgelul. Wat een sukkels”, twitterde hij.

Eerste keer in 43 jaar

Het is voor het eerst in 43 jaar dat ‘Vroege Vogels’ een maand lang niet wordt uitgezonden, zegt eindredacteur Anneke Naafs tegen NU.nl. “We hebben van de nood maar een deugd gemaakt: de hele redactie is op vakantie. Maar we hadden uiteraard, zeker in deze tijd, een programma gemaakt.”

Volgens Naafs laat de storm aan kritiek zien dat het programma een trouwe achterban heeft. Ze noemt sport in de uitzending ‘altijd problematisch’. “We krijgen ook altijd negatieve reacties als er van die sportflitsen van de Formule 1 door onze uitzending heen komen.”

Foto: Rob Buiter | BNNVARA