Directeur Peter Elbers vertrekt definitief bij L1. Per 1 oktober 2021 wordt de samenwerking beëindigd. Elbers werd vorige maand al door de Raad van Commissarissen op non-actief gezet, Bij de regionale omroep van Limburg is het al maanden onrustig.

Partijen zijn ‘in goed onderling overleg overeengekomen dat de samenwerking zal worden beëindigd’, schrijft de Raad van Commissarissen (RvC) in een korte verklaring. Medebestuurder Job van der Have en leden van het managementteam nemen de taken van Elbers voorlopig over.

‘Autoritair’

Peter Elbers begon in september 2020 als nieuwe directeur van L1. Wat volgde was een maandenlange strijd tussen de nieuwe directeur en het personeel. Elbers zou volgens het personeel ‘een autoritaire wijze van leidinggeven’ en ‘een gebrek aan verbindende initiatieven’ hebben. Daarnaast zou hij mailverkeer willen inzien en had hij plannen om verborgen camera’s op te hangen op de redactie van de omroep. Stakingen volgden.

Momenteel loopt er een extern onderzoek naar het reilen en zeilen binnen L1. Ook is er bij de Limburgse omroep een tweede directeur en een extra lid in de raad van commissarissen aangesteld.

Foto: VVD Horst