Het personeel van L1 heeft opnieuw het werk neergelegd. Tussen 12:30 en 13:30 uur werd er gestaakt vanwege de vertrouwensbreuk met directeur Peter Elbers. De werknemers beraden zich op vervolgacties.

Gisteren werd het werk ook al neergelegd. Directe aanleiding voor de nieuwe staking is het overleg van de Ondernemingsraad met de Raad van Commissarissen van L1 woensdagavond. Dat heeft geen concreet resultaat opgeleverd om de bestuurlijke crisis op te lossen.

Verschillende medewerkers van de omroep twitterden dat het crisis is bij de Limburgse regionale omroep en dat ze hun omroep terug willen.

Volgens het personeel van L1 heeft directeur Elbers, die afgelopen zomer werd aangesteld, “een autoritaire wijze van leidinggeven” en “een gebrek aan verbindende initiatieven”. Elbers zou zich amper laten zien op de werkvloer. Daarnaast zou hij mailverkeer willen kunnen inzien en hij heeft plannen om verborgen camera’s op te hangen op de redactie van de omroep. Door de werkwijze van Elbers meent de redactie dat bronbescherming in gevaar komt. Sommige medewerkers voelen zich onveilig.