Branko Eijssen wordt de nieuwe directeur/bestuurder van L1, de regionale omroep van Limburg. Branko treedt per 5 september aan. Hij volgt Harro Coumans op, die momenteel de honneurs waarneemt bij L1. De Ondernemingsraad van L1 heeft positief geadviseerd over de voorgenomen benoeming.

De 44-jarige Branko heeft de nodige ervaring in de media. Hij is nu hoofd Marketing & Communicatie bij VDL en was daarvoor onder andere lid van de hoofdredactie van Dagblad De Limburger. RVC-voorzitter Diana Monissen noemt hem de juiste kandidaat die L1 op dit moment nodig heeft: “Hij is open, verbindend en benaderbaar en tevens een stevige gesprekspartner met visie, enthousiasme en kennis van zaken.”

Onrustig

Bij L1 is het al tijden onrustig. Voormalig directeur Peter Elbers lag in de clinch met een groot deel van het personeel van de regionale omroep. Elbers zou volgens het personeel ‘een autoritaire wijze van leidinggeven’ en ‘een gebrek aan verbindende initiatieven’ hebben. Daarnaast zou hij mailverkeer willen inzien en had hij plannen om verborgen camera’s op te hangen op de redactie van de omroep. Stakingen volgden.

Een jaar geleden stapte Peter Elbers op bij L1. Intussen loopt er een extern onderzoek naar de gang van zaken bij de regionale omroep. Ook werd er vorig jaar een extra lid aangesteld voor de Raad van Commissarissen, die toezicht houdt op de directie.

Foto: L1