Home Landelijke radio Wilbert Mutsaers nieuwe zendermanager van 3FM en Radio 6

Wilbert Mutsaers nieuwe zendermanager van 3FM en Radio 6

Wilbert Mutsaers is de nieuwe zendermanager van Radio 3FM. Hij volgt Florent Luyckx op die in april zijn vertrek aankondigde. Mutsaers (39) start per 1 oktober. Hij wordt ook zendermanager van Radio 6.

Wilbert Mutsaers is nu nog Creatief Directeur/Director Artist Development van Universal Music Nederland. Daarvoor was hij marketing directeur bij Universal Music voor zowel de pop- als jazz-afdeling, werkte hij voor Sony Music en voor Mojo Concerts/Live Nation.

"We zijn erg blij dat Wilbert het team komt versterken. Hij heeft als manager ruime ervaring in de muzieksector. In de Nederlandse muziekwereld en daarbuiten heeft hij een groot netwerk, en hij deelt met de makers van 3FM en Radio 6 een grote liefde voor muziek", zegt directeur Radioprogrammering Jan Westerhof. "Vanuit zijn werk voor onder meer Universal weet hij als geen ander wat de betekenis is van radio voor de muziekcultuur." 

Luyckx begon eind 2002 als opvolger Paul van der Lugt. Destijds ging het niet zo goed met de zender. Hij heeft daarom onder andere wijzigingen in het muziekformat en de programmering doorgevoerd. Dit ging in het begin gepaard met de nodige kritiek. Uiteindelijk heeft Luyckx er voor gezorgd dat 3FM sterk is gegroeid. Ook de succesvolle actie ‘3FM Serious Request’ is mede door Florent Luyckx opgezet. 

Luyckx is nu CEO van Y&R Just not Film in Nederland. Dit is het communicatiebureau dat onder meer de marketingcampagnes van 3FM ondersteunt.