Na de veiling van de landelijke, commerciële FM-frequenties, gaan na de zomer ook de commerciële regionale en lokale FM-kavels onder de veilingkamer. Dat laat minister Adriaansens weten in een brief aan de Tweede Kamer. De voorbereidingen voor de veiling zijn al gestart. Na het zomerreces wil de minister meer duidelijkheid geven over wanneer de veiling plaatsvindt.

Afgelopen vrijdag werd bekend welke zenders vanaf 1 september te horen zijn op de negen landelijke, commerciële FM-kavels die Nederland telt. De nieuwe vergunningen zijn tot 2035 geldig.

Na uitspraak rechter

De FM-veiling kwam er, nadat KINK met succes naar de rechter was gestapt. In lijn met de uitspraken van de Rechtbank Rotterdam en het College van Beroep voor het bedrijfsleven, wil minister Adriaansens nu ook de regionale en lokale FM-kavels veilen.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het FM-kavel in de Randstad waarop JOE uitzendt of de FM-frequenties van Tukker FM in Noord- en Oost-Nederland. Om hoeveel commerciële regionale en lokale FM-kavels het in totaal gaat, is niet duidelijk. Regionale en lokale publieke omroepen vallen er niet onder.

Foto: Pixabay