3FM-dj Timur Perlin stopt per oktober met radiomaken. Hij heeft zijn contract bij BNNVARA en 3FM opgezegd. “Ik vind het heel moeilijk om bij het leukste radiostation van Nederland afscheid te nemen. Maar ik voel dat ik weer een stap moet zetten om m’n leven een nieuwe, grote of kleine, richting te geven”, zegt hij.

Timur is nu dagelijks te horen tijdens de lunch met ‘Requestival’ op 3FM. Hij is sinds 2008 te horen op de zender, waar hij verschillende programma’s heeft gemaakt. Onder meer ‘Open Radio’ met Rámon Verkoeijen, waar ‘Flirt Je Stijf’ en ‘Mama Appelsap’ zijn geboren. Hij zat tevens in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2011.

Sabbatical

Het is niet de eerste keer dat Timur er een tijdje tussenuit ging. In 2016 stopte hij ook al met radiomaken. Dat was van korte duur, want een paar maanden later keerde hij terug bij Radio 2 als invaller.

3FM-zendermanager Menno de Boer: “Ik vind het heel goed dat Timur voor zichzelf durft te kiezen. Het toont lef als je een sabbatical neemt om iets totaal anders te gaan doen. Ik ken Timur als een van de weinige radio-dj’s die écht onverwachte radio durft te maken; deze beslissing past dan ook bij hem als radiomaker. We hopen hem daarna snel weer terug te horen op de zender.”

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM