3FM-dj Timur Perlin stopt per oktober met radiomaken. Hij heeft z’n contract bij BNNVARA en 3FM opgezegd. Timur is nu dagelijks te horen tijdens de lunch met ‘Requestival’. “Ik vind het heel moeilijk om bij het leukste radiostation van Nederland afscheid te nemen. Maar ik voel dat ik weer een stap moet zetten om m’n leven een nieuwe, grote of kleine, richting te geven”, zegt hij.

Timur is sinds 2008 op 3FM te horen, waar hij verschillende programma’s heeft gemaakt. Onder meer Open Radio met Rámon Verkoeijen waar ‘Flirt Je Stijf’ en ‘Mama Appelsap’ zijn geboren. Hij zat in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2011 en presenteerde in het afgelopen jaar Requestival.

Het is niet de eerste keer dat Timur er een tijdje tussenuit ging. In 2016 stopte hij ook al met radiomaken.

3FM-zendermanager Menno de Boer: “Ik vind het heel goed dat Timur voor zichzelf durft te kiezen. Het toont lef als je een sabbatical neemt om iets totaal anders te gaan doen. Ik ken Timur als een van de weinige radio-dj’s die écht onverwachte radio durft te maken; deze beslissing past dan ook bij hem als radiomaker. Ik wens hem heel veel succes, maar vooral veel plezier de komende maanden op zijn sabbatical. We hopen hem daarna snel weer terug te horen op de zender!”

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM

Vorig artikelQmusic vernieuwt jingles van de Top 40
Volgend artikelOok FM-veiling voor commerciële regionale en lokale zenders