Arrow Classic Rock wil net als KINK een landelijk FM-pakket. De radiozender is op dit moment alleen landelijk te beluisteren via de kabel en online en in delen van Nederland ook via DAB+. KINK is naar de rechter gestapt om de noodverlenging van de FM-frequenties tegen te houden. Het radiostation noemt de verlenging tot 2025 ‘buitenproportioneel’. Voor Arrow aanleiding om zich ook te melden voor FM-frequenties.

“De op handen zijnde rechtszaak van Kink tegen de overheid heeft ons doen besluiten ons kandidaat te stellen als zich een gelegenheid voordoet om tegen commercieel verantwoorde voorwaarden, mee te bieden tijdens een veiling”, zegt Jan Lagrouw van Arrow. “Arrow Classic Rock wil ook landelijk uitzenden op FM, alleen een herverdeling van de FM-frequenties biedt die kans.”

Nieuwe generatie

Arrow Classic Rock ziet een landelijk dekkend FM-netwerk als middel om het bereik onder een nieuwe generatie te vergroten. “Iets wat voor een commerciële zender van wezenlijk belang is voor een gezonde bedrijfsvoering, nu en in de toekomst.”

Het radiostation zat al langere tijd op FM, maar moest daar in maart 2009 vanaf vanwege schulden. Crosspoints BV en Rokit BV waren de BV’s achter Arrow Classic Rock. Tegenwoordig valt het onder Media Management & Project BV van Gerro Vonk. Die is ook aandeelhouder van enkele regionale stations, zoals Radio Decibel en vroeger ook City FM.

Vorig artikelTalpa Network onderzoekt eigen bedrijfscultuur
Volgend artikelNPO: Bij zes omroepen melding van ongewenst gedrag