Home Landelijke radio Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM van FM-frequenties af

Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM van FM-frequenties af

Er is zojuist begonnen met het uitschakelen van de FM-frequenties van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. Het Agentschap Telecom had middernacht als ultimatum gesteld voor het afbetalen van een schuld die nog voor de FM-vergunningen staat. Crosspoints BV (Arrow Jazz FM) en Rokit BV (Arrow Classic Rock) hebben nog bijna negen miljoen euro schuld bij de overheid. Eergisteren bepaalde de rechter dat er geen uitstel van betaling wordt verleend.

Eerder vandaag werd Caz! al van de 828 AM gehaald. Arrow Classic Rock is vanaf nu te horen via die middengolffrequentie. "Iedereen die Arrow de afgelopen weken heeft gesteund, bedankt", zo is op de website van Arrow te lezen. "Je kunt Arrow Classic Rock uiteraard nog gewoon ontvangen via de kabel, via internet en ook via de AM 828, te ontvangen in geheel Nederland. Stay tuned and keep on rocking!"

RadioFreak.nl meldde in november al dat er betalingsachterstanden waren. Dat werd toen tegengesproken door Arrow-directeur Ad Ossendrijver. Vorige maand maakte het Agentschap Telecom bekend dat er wel degelijk een achterstand is. Arrow Classic Rock heeft een betalingsachterstand van 6.852.500 euro, Arrow Jazz FM 2.039.120 euro. Opgeteld staat Arrow 8.891.710 miljoen euro bij de Staat in het krijt.

Radio 10 Gold van Talpa Radio, Kink FM en Erik de Zwart hebben zich gemeld bij het Agentschap Telecom om op de FM-frequenties van Arrow Classic Rock te komen. Voor de frequenties van Arrow Jazz FM heeft niemand zich nog gemeld.

Arrow Classic Rock ging in 1996 van start. In januari 1998 was de zender ook via 828 AM te horen. Bij de frequentieverdeling in 2003 kreeg Arrow een FM-frequentie voor een jazz-zender. Door de overname van Caz! in 2007 kwam Arrow Classic Rock ook op FM.