Qmusic en JOE verhuizen binnenkort naar Mediavaert, het nieuwe gebouw van moederbedrijf DPG Media in Amsterdam-Duivendrecht. De twee zenders nemen hun intrek in de gloednieuwe radiostudio’s op de begane grond van het pand. Daarnaast zijn er vier podcaststudio’s gevestigd en is er een zogenoemde Eventspace, waar artiesten optreden die bijvoorbeeld te gast zijn bij een van de radiozenders.

Qmusic huist sinds 2009 in een pand een kilometer verderop aan de Paul van Vlissingenstraat in Amsterdam, ook wel bekend als de Kauwgomballenfabriek, maar DPG Media wil al jaren een nieuw onderkomen voor de zender. Het nieuwe, zeven verdiepingen tellende gebouw, van ruim 44.000 vierkante meter groot, delen Qmusic en JOE straks met onder meer De Volkskrant, Trouw, Het Parool en Nationale Vacaturebank.

Door alle Amsterdamse redacties te bundelen, hoopt DPG kosten te besparen, ruimtegebrek bij de kranten op te lossen en ‘een cultuur van samenwerking te bevorderen’, zo meldt het bedrijf.

Eigen gebied

“Mediavaert telt zeven verdiepingen boven de grond, waarbij iedere titel een eigen gebied heeft”, zegt architect Do Janne Vermeulen in het jaarverslag van DPG Media. “Op de begane grond hebben de radiostations Qmusic en JOE spiksplinternieuwe studio’s voor hun liveprogramma’s. Verder zijn er vier podcaststudio’s, twee sportruimtes, twee restaurants en een kiosk. Ook zijn bezoekers van buitenaf welkom in de Eventspace, voor bijvoorbeeld optredens van artiesten, georganiseerd door Qmusic of JOE.”

In totaal huizen er straks 25 mediamerken van DPG Media in het nieuwe pand, waaronder dus de twee radiozenders. De bouw van het nieuwe gebouw startte drie jaar geleden.

Foto: DPG Media | Being