Mustafa Marghadi wordt opnieuw correspondent voor de NOS. Tot afgelopen voorjaar deed hij voor de omroep verslag van het nieuws in Italië; per 1 november wordt hij correspondent in Zuidoost-Azië. Mustafa’s standplaats wordt Jakarta en hij zal werken voor radio, tv en internet.

Annemarie Kas, die op dit moment voor de NOS in Zuidoost-Azië zit, verhuist naar Londen en wordt correspondent in het Verenigd Koninkrijk. Zij volgt op haar beurt Tim de Wit op, die terugkomt naar Nederland en presentator wordt van ‘Bureau Buitenland’ op NPO Radio 1.

Mustafa Marghadi is 38 jaar en werkt al lange tijd voor de NOS. Hij startte ooit als redacteur bij NOS Headlines, presenteerde NOS op 3 op radio en tv en ging het land in voor het Radio 1-programma ‘Nieuws en Co’. De afgelopen vier jaar was hij correspondent in Italië.

In een persbericht zegt Mustafa: “Ik ben blij en trots dat ik opnieuw een uitdagende rol kan vervullen bij de beste nieuwsorganisatie van Nederland. In een regio waar een aantal van de belangrijkste thema’s van de komende decennia (klimaatverandering, economische ongelijkheid, de invloed van China vs VS) een hoofdrol zullen spelen. Ik verheug me erop om zoveel mogelijk mensen in de regio te spreken en te leren kennen, zodat ik een zo helder en compleet mogelijk beeld voor de mensen in Nederland kan bieden.”

Foto: Stefan Heijdendael / NOS