Home Landelijke radio Mustafa Marghadi nieuwe NOS-correspondent Italië

Mustafa Marghadi nieuwe NOS-correspondent Italië

Mustafa Marghadi

Mustafa Marghadi wordt de nieuwe correspondent van de NOS in Italië. Hij volgt Rop Zoutberg op, die opnieuw Spanje en Portugal onder zijn hoede krijgt. Marghadi is nu nog radioverslaggever voor de NOS op NPO Radio 1, bij het programma Nieuws en Co. Vanaf juni zit hij in Rome.

Marghadi (33) werkt al lang bij NOS Nieuws. Tijdens zijn studie Journalistiek in Utrecht werkte hij als redacteur bij NOS Headlines en als freelance verslaggever bij RTV Utrecht. Daarna werkte hij ook voor NOS op 3 op NPO 3FM, voornamelijk als redacteur en heel even als nieuwslezer.

Het Klokhuis

Na ruim een jaar bij het NTR-televisieprogramma Het Klokhuis, als presentator en verslaggever, werd hij in mei 2011 een van de drie vaste presentatoren van NOS op 3. Sinds januari 2016 is hij dagelijks met de bus van het Radio 1-programma Nieuws en Co (NOS/NTR) onderweg naar verschillende plekken in Nederland om er met gasten te discussiëren over een plaatselijk onderwerp.

Mustafa Marghadi noemt het zelf een fantastisch avontuur om naar Rome te gaan. “En ik ben ontzettend trots dat ik in zo’n mooi en belangrijk land als Italië verhalen mag maken voor de NOS”, reageert hij op zijn benoeming. “Ik vertrek naar Rome met een onbevangen blik en de hoop verhalen te vertellen die verwonderen.” Half april vertrekt hij naar Italië. In juni begint hij dan echt als correspondent.

Mustafa Marghadi veelzijdig

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws: “Mustafa is – met zijn radio-, televisie- en online-ervaring – erg veelzijdig. Daarnaast bewees hij met zijn Molenbeek-project dat hij heel snel in een volstrekt nieuwe omgeving relevante verhalen kan maken. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om ons publiek op alle platforms te informeren over nieuws uit Italië.”

Mustafa Marghadi woonde vorig jaar een maand in de Brusselse probleemwijk Molenbeek, die wereldnieuws werd na de aanslagen in Parijs en Brussel. Hij werkte er aan het online project ‘Bij ons #inMolenbeek’.