Home Landelijke radio 3FM-nieuwslezer Mustafa Marghadi nieuwe presentator Journaal op 3

3FM-nieuwslezer Mustafa Marghadi nieuwe presentator Journaal op 3


Mustafa Marghadi gaat vanaf eind mei 2011 het NOS Journaal op 3 presenteren. Hij wordt daarmee één van de drie vaste gezichten van dit nieuwsbulletin op Nederland 3, naast Annechien Steenhuizen en René van Brakel. Mustafa komt in de plaats van Eva Jinek en Herman van der Zandt die in het recente verleden ook het NOS Journaal op 3 presenteerden.

Mustafa (27) is geen onbekende voor de NOS. Al tijdens zijn opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht liep hij stage bij NOS Headlines Video, waarna hij aan de slag ging als nachtredacteur bij het NOS Radio 1 Journaal. Daarna stapte hij over naar 3FM NOS Headlines waar hij nieuwslezer/redacteur werd. Die functie combineert hij sinds zijn afstuderen met het presentatorschap van Het Klokhuis (NTR).

Met Het Klokhuis gaat Marghadi stoppen. Vanaf eind mei richt Mustafa zich op zijn nieuwe functie als redacteur/presentator van het NOS Journaal op 3. Hij blijft daarnaast inzetbaar voor de radiobulletins op 3FM en FunX.

Mustafa zegt erg uit te kijken naar deze nieuwe stap in zijn nog korte loopbaan. "Ik ben enorm blij dat ik aan de slag mag gaan bij het NOS Journaal op 3. Het combineert mijn liefde voor de journalistiek met mijn plezier om te presenteren, bij een programma dat erg bij me past. Het is fris, modern, dynamisch en eigenzinnig. Ik verwacht dat de presentatie-ervaring die ik heb opgedaan bij NOS Headlines en Het Klokhuis mij in deze nieuwe baan goed van pas zal komen."

Hoofdredacteur Hans Laroes van NOS Nieuws is eveneens blij met de komst van de nieuwe presentator. "Mustafa heeft bij de NOS al bewezen een gedreven journalist te zijn. Daarnaast beschikt hij over een uitstraling die hem erg geschikt maakt als presentator. Ik vind zijn komst dan ook echt een versterking voor het team van het NOS Journaal op 3."