Morad El Ouakili heeft het gevoel dat hij grote schoenen moet voelen, nu hij Giel Beelen opvolgt in de late avond op NPO Radio 2. “Giel heeft tegen mij gezegd: ‘blijf dicht bij jezelf, je hoeft niet iets te doen wat ik doe. Ik ga weg. Nu komt Morad’. Dat vond ik echt fijn. Hij gaf me een knuffel, maakte een selfie en noemde mij ‘de beste vervanger die ik mij kan voorstellen’. Heel lief”, zegt Morad in De Telegraaf.

Toch zal het voor de luisteraar vanaf 2 januari even wennen zijn: het programma wordt anders dan Giels show. “Hij is echt van de live bandjes, ik heb daar minder mee. Ik ben geboren in 1980 en heb een sterke binding met muziek die ik vanaf mijn twaalfde levensjaar heb leren kennen: veel uit de nineties. Dus daar ga ik mij op richten.”

Deze week is Morad al te horen tussen 22:00 uur en middernacht, tijdens de Top 2000. Op oudejaarsavond sluit hij de lijst bovendien af. “Dat was echt een van mijn allergrootste wensen. Nu heb ik bijna alles gedaan op het gebied van radio. Het enige misschien nog, ooit, zou een middagshow zijn. Nou ja, je mag dromen, toch?”, zegt Morad in de krant.

Foto: NPO Radio 2