Morad El Ouakili volgt Giel Beelen op bij NPO Radio 2. Vanaf 2 januari 2023 is hij elke werkdag tussen 22:00 – 00:00 uur te horen op de zender. “Het is een spannende uitdaging, maar ik heb zin om samen met de luisteraar er iets moois van te maken. Een fijne afsluiter van de dag”, aldus de dj.

Eind augustus maakte Giel bekend dat hij tijdelijk stopt met het maken van radio. Hij gaat met zijn vriendin op wereldreis. Arjen Penders, hoofd audio bij BNNVARA, is blij met de komst van El Ouakili. “Morad is de afgelopen tijd uitgegroeid tot een vertrouwd geluid op de zender. Hij is absoluut klaar voor deze grote stap naar dagelijks. En hoe vertrouwd hij ook klinkt: Morad brengt tegelijkertijd ook een ander geluid op NPO Radio 2. Hij heeft interesses en een netwerk die de zender verder gaan verrijken.”

Momenteel is Morad in het weekend te horen op Radio 2. Daarnaast valt hij in als nieuwslezer voor de NOS. Eerder maakte Morad programma’s op FunX en in de nacht van NPO Radio 1. Voor een show bij FunX kreeg de dj een doodsbedreiging, hiervoor is een man gearresteerd.

Foto: Annemieke van der Togt