De derde editie van actieweek Missie 538 heeft een recordbedrag opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De radiozender haalde bijna 4,3 miljoen euro op. Dit werd vrijdag aan het einde van de actieweek bekendgemaakt.

Radio 538 begon maandag met de actie. Luisteraars konden geld doneren, tegen betaling een plaat aanvragen, zelf in actie komen of bieden op een veilingitem. Vanuit de omgebouwde radiostudio in Hilversum, deed Radio 538 verslag van de acties en bn’ers kwamen langs om hun bijdrage te leveren.

“Deze actieweek van Radio 538 voor het Máxima heeft diepe indruk op mij gemaakt”, zegt Rob Pieters van het Prinses Máxima Centrum. “De opbrengst draagt bij aan de bouw van clean rooms, waar we celtherapie kunnen maken. Sommige kinderen met leukemie komen hier al voor in aanmerking. Met ons verdere onderzoek gaan we er hard aan werken om deze nieuwe behandeling ook voor kinderen met andere vormen van kanker te ontwikkelen.”

Eerdere edities

In 2020 werd ‘Missie 538’ voor het eerst georganiseerd. Toen werd er €1.116.035,- opgehaald voor de Voedselbank.

Vorig jaar werd de actie voor het eerst recht tegenover 3FM Serious Request geplaatst en werd de opzet aangepast. In plaats van één centraal doel kwam Radio 538 in actie voor twaalf verschillende doelen. De actie werd toen geplaagd door dj’s die afwezig waren. Wietze de Jager, Ivo van Breukelen en Sander Lantinga konden er om verschillende redenen niet bij zijn.

Foto: Radio 538