Radio 538 komt van 17 tot en met 24 december met een tweede editie van ‘Missie 538’. De zender zet de actie in de week voor kerst daarmee recht tegenover 3FM Serious Request. Vorig jaar zamelde het station 1.116.035 euro in voor de voedselbank, maar dit jaar is er gekozen voor twaalf verschillende doelen.

De radiozender gelooft erin dat de luisteraars met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen. De goede doelen waarvoor wordt gestreden, zijn: DOA, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers. 

Veiling

Luisteraars kunnen meehelpen door te doneren, in ruil voor muziek, maar ook door een eigen actie te starten en de opbrengst daarvan te doneren. Daarnaast start de radiozender een veiling waar BN’ers producten en ervaringen aanbieden waar luisteraars op kunnen bieden. Er komt een aangepaste programmering vanuit de radiostudio van 538, de dj’s dagen zichzelf en gasten uit in challenges, er zijn reportages te horen en dj’s gaan het land in op zoek naar bijzondere verhalen.

Frank Dane: “We starten op vrijdag 17 december met de eerste missie voor een goed doel. Zodra er genoeg geld is opgehaald, is de missie volbracht en start een nieuwe missie voor het volgende goede doel dat de hulp van ons en de 538-luisteraars hard nodig heeft.” 

Foto: Radio 538