KINK is door menig radiobaas weggelachen, het station werd niet begrepen. Dat stelt Michiel Veenstra, die anderhalf jaar geleden de alternatieve radiozender nieuw leven in blies. Het ‘gereïncarneerde’ KINK blijkt een groot succes, met luistercijfers die volgens de programmadirecteur boven verwachting zijn en een luistertijd die het langst van alle landelijke radiostations is.

“Het is zo’n twee jaar geleden dat ik definitief de knoop doorhakte en het aanbod accepteerde om programmadirecteur te worden van het gereïncarneerde KINK”, blikt de voormalig 3FM-dj terug in een bericht op zijn Instagram. “Ik spreek – dat weet ik zeker – namens alle medewerkers als ik zeg: KINK is een werk van liefde. Een oprecht geloof in een radiostation met een duidelijke muzikale visie, waar muziek die veelal niet op andere zenders gedraaid wordt, voorop staat.”

FM-frequenties

Michiel wil het station verder uitbouwen en aast op een FM-pakket. “We zijn er nog lang niet”, benadrukt de programmadirecteur nu. “De huidige distributie via alleen internet en DAB+ bereikt slechts een derde van alle radioluisteraars. De strijd om de beperkte FM-frequenties is inmiddels losgebarsten en daar zullen en moeten we van ons laten horen, omdat ook die andere 66 procent van Nederland recht heeft op KINK.”

De oproep van de Vereniging Commerciële Radio (VCR), om vanwege de coronacrisis de zendvergunningen met zeker drie jaar te verlengen, kan op forse kritiek rekenen van Michiel. “De klaagzang van de VCR zijn krokodillentranen, die sluw worden ingezet om een verlenging af te dwingen”, zei hij onlangs.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM