NPO 3FM verdient een steuntje in de rug, vindt Rob Stenders. “De zender heeft ook wel het nadeel van de twijfel. In elk stukje in de krant of online, lees je ‘noodlijdende zender’ of ‘de zender met een luisterlek’. Ook als er een nieuwe programmering komt en het marktaandeel zakt weer met eentiende punt”, zei Rob gisteren op NH Radio.

In de nieuwe luistercijfers van afgelopen week, leverde 3FM 0,1 procentpunt aan marktaandeel in. “Eentiende punt inleveren op twee procent is wel veel”, zei Rob. “Maar er zijn best leuke programma’s op 3FM. De programmering en muziek zijn weer wat aangepast, dus het is best een leuke zender. Daarom zeg ik ook expliciet, en niet om beleefd te zijn, maar ze hebben nu wel echt het nadeel van de twijfel.”

Succes Radio 2

Het grote succes van NPO Radio 2 is volgens Rob (deels) ten koste gegaan van 3FM. “Na het vertrek van veel bekende diskjockeys, gingen ze ook de muziek totaal veranderen. Mensen die wat met 3FM hadden, en sommigen waren echt super trouw aan het station, die dachten: nu vind ik het helemaal niks meer bij 3FM. Veel oude 3FM-mensen kwamen bij Radio 2 en die draaiden die muziek allemaal wel. Dus je kreeg veel mensen mee die zeiden dat 3FM helemaal niets meer draaide dat ze leuk vinden.”

Rob vindt dat de jongerenzender een nieuwe kans verdient. “Ik vind dat iedereen, los van al die zure krantenartikelen en online berichtjes, een keer opnieuw moet gaan luisteren. En dan heb je weer een nieuw oordeel. 3FM mag van mij best een paar procentjes van Radio 2 afsnoepen.”

Foto: Ben Houdijk