Marcel de Vries stopt na zestien jaar bij RadioNL. Hij maakt de overstap naar Sterren NL van de NPO, waar hij vanaf januari elke werkdag het ochtendprogramma gaat presenteren. “Natuurlijk had ik nog jaren door kunnen gaan, maar ik ben toe aan nieuwe prikkels. Wil uitgedaagd worden, heb zin om nieuwe mensen te ontmoeten en in een andere keuken te werken”, schrijft Marcel op Facebook.

Marcel begon in januari 2007 bij RadioNL, het radiobedrijf van Nico Silvius, waar onder andere ook Tukker FM onder valt. In 2009 won zijn ochtendprogramma de Gouden RadioRing voor beste radioprogramma. “Ontelbare uren radio, audio vormgeving, commercials, techniek, sound processing, events, noem het maar. Veelal pionieren. Veel gezien, geleerd en gedaan”, blikt Marcel terug.

“Fantastisch dat Marcel het presentatieteam van NPO Sterren NL Radio komt versterken”, zegt Joost Strootman, eindredacteur radio bij Sterren NL. “We hebben de afgelopen tijd al veel stappen gezet om de zender nog beter te positioneren als ‘de nummer 1 in Nederlandstalige muziek’. Ik verwacht dat we met de komst van Marcel een nog betere programmering neer kunnen zetten voor onze luisteraars. Marcel is positief, veelzijdig en een groot talent met hart voor de muziek van NPO Sterren NL.”

‘Marcel in de Morgen’ is vanaf maandag 2 januari elke werkdag tussen 06:00 en 10:00 uur te horen op Sterren NL Radio.

Foto: AVROTROS