Home Landelijke radio Gouden Radioring voor RadioNL, andere prijzen naar 3FM, Evers en De Breij

Gouden Radioring voor RadioNL, andere prijzen naar 3FM, Evers en De Breij

De Gouden Radioring is gewonnen door Morgenstond van RadioNL. Het programma won opvallend genoeg van Ekstra Weekend (AVRO/NPS 3FM) en GIEL (VARA 3FM) die ook genomineerd waren. De afgelopen 24 uur kon het publiek via sms en telefoon bepalen wie er met de prijs vandoor ging. De afgelopen drie jaar ging de prijs naar ‘De Coen & Sander Show’, ‘Theater van het Sentiment’ en ‘Evers Staat Op’

De Zilveren RadioSter voor radioman van het jaar is gewonnen door Edwin Evers (Radio 538). De andere genomineerden voor deze prijs waren Giel Beelen (VARA 3FM) en Gerard Ekdom (AVRO 3FM). Vorig jaar waren dezelfde drie mannen genomineerd en toen ging de prijs naar Giel Beelen. Hij won de prijs ook in 2007; in 2006 ging de Zilveren RadioSter al een keer eerder naar Edwin Evers.
Bij de vrouwen is de Zilveren RadioSter gewonnen door Claudia de Breij (VARA 3FM). Sophie Hilbrand (BNN Radio 1) en Froukje de Both (Radio 538) waren de twee andere genomineerden die helaas niet wonnen. Dee Breij won de prijs ook al in 2006 en 2007, vorig jaar ging hij naar Sophie Hilbrand.
De publiekprijs voor het radio-evenement van het jaar, het Gouden Radio-Oortje is gewonnen door 3FM Serious Request. Ook het Radio 538 Koninginnedagfeeest en de Radio 2 Top 2000 waren genomineerd, maar wonnen de prijs niet. 3FM Serious Request won de prijs ook al in 2008 en 2006, De Top 2000 won hem in 2007.

De Gouden Radioring is de radiotegenhanger van de Gouden Televizierring. De AVRO organiseert de publieksprijs sinds 2006. De prijzen worden vanmiddag uitgereikt. Een samenvatting van de uitreiking is vanavond te zien op Nederland 1 tijdens de uitreiking van de Gouden Televizierring.