Home Landelijke radio Marc Adriani Radio Directeur bij Talpa Radio

Marc Adriani Radio Directeur bij Talpa Radio

Marc Adriani

Marc Adriani is vanaf 1 juli de nieuwe Radio Directeur van Talpa Radio. Adriani maakt de overstap van BNNVARA en volgt Dave Minneboo op die eind vorig jaar bekendmaakte te vertrekken bij Talpa Radio. Binnen de directie van Talpa Radio zal Adriani als Radio Directeur eindverantwoordelijk zijn voor de programmering van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

Menno Koningsberger, Algemeen Directeur Talpa Radio is blij met de komst van Adriani: “Marc brengt de juiste ervaring mee voor onze radiogroep, die in transitie is van radiozender naar muziek entertainment bedrijf. Eind vorig jaar is Talpa Radio onderdeel geworden van Talpa Network, wat unieke kansen biedt voor nieuwe crossmedia formats.”

Marc Adriani over zijn komst naar Talpa Radio: “Vier grote radiostations onder één dak, en dat binnen de crossmedia omgeving van Talpa Network. Voor een radio- en medialiefhebber zoals ik is dat een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om straks samen met de radio directors en de nieuwe collega’s van Talpa Radio deze stations nog succesvoller te maken. Één van de uitdagingen die ik heb meegekregen, is het structureel oppakken van crossmediaal talentontwikkeling, zowel op presentatie, productie als op creatief vlak.”

Carrière

Marc Adriani begon zijn carrière bij Veronica. Ook werkte hij als verslaggever voor de TROS en was hij presentator en programmaleider bij de regionale omroep RTV Utrecht. In 2001 ging hij aan de slag als programmaleider Radio bij BNN. In 2011 maakte hij een overstap naar EMI Nederland, om in 2012 als Algemeen Directeur terug te keren bij BNN om de fusie met de VARA te begeleiden.

Op dit moment is Adriani Algemeen Directeur bij BNNVARA. Ook was hij jarenlang op vrijdagavond te horen op NPO Radio 2 met ‘Het Platenpaleis’. Dat programma stopte in januari van dit jaar.

Per 1 juli zal de directie van Talpa Radio bestaan uit: Menno Koningsberger (Algemeen Directeur), Remko Blankestein (Operationeel & Financieel Directeur), Jeroen de Bakker (Brand & Online Directeur) en Marc Adriani (Radio Directeur).

Foto: Jasper Zwartjes