BNR Nieuwsradio bestaat donderdag 21 september precies 25 jaar. BN kwam in 1998 in de lucht via de AM als Business Nieuws 1395 AM. Nu, 25 jaar later, viert BNR Nieuwsradio deze mijlpaal. Het wordt volgens de zender een feestelijke jubileumweek, vanaf maandag 18 september, met gastpresentatoren, een podcastreeks en interviews met voormalig hoofdredacteuren.

“De geschiedenis van BNR is als een spannend jongensboek”, zegt hoofdredacteur Marc Adriani. “Het begon in een kelder ergens in Amsterdam zonder FM-frequentie, met vallen en opstaan staat er een professioneel, betrouwbaar en onafhankelijke nieuwsmerk. We zijn tegenwoordig dan ook veel meer dan radio alleen. Inmiddels zijn we een van de grootste podcastaanbieder van Nederland en we brengen online via onze site en app het laatste nieuws. Voor ondernemende mensen zijn we een onmisbare bron van informatie.”

De luisteraars gaan de komende week het nodige merken van het jubileum. In ‘Ochtendspits’ en in de ‘Daily Move’ schuiven voormalige BNR-presentatoren, zoals Prem Radhakishun, Jeroen Smit, Roos Abelman, Lara Billie Rense, Patrick Lodiers, Tom van ’t Hek en Wouter de Winther aan. Adriani: “Het bewijst maar weer eens dat BNR in al die jaren heel wat talent heeft voortgebracht, daar zijn we best een beetje trots op.”