Home Landelijke radio Radiodirecteur Dave Minneboo vertrekt bij Talpa Radio

Radiodirecteur Dave Minneboo vertrekt bij Talpa Radio

Dave Minneboo

Dave Minneboo, radiodirecteur bij Talpa Radio, vertrekt per 1 maart 2018 bij het bedrijf. Minneboo verlaat na 18 jaar Radio 538, dat sinds begin dit jaar samen met Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica onder de naam Talpa Radio opereert.

Minneboo begon zijn carrière bij Radio 538 in 2000 als assistent-music director. In 2011 werd hij programmaleider bij 538 en twee jaar later kwam daar SLAM! bij, de zender die toen nog onder de 538Groep viel.

Wat Minneboo vanaf april volgend jaar gaat doen, is nog niet bekend. “De komende tijd ga ik gebruiken om af te kicken van een rollercoaster die 18 jaar duurde en om goed na te gaan denken over mijn volgende stap binnen de media- en muziekwereld”, aldus Minneboo. “Ik kijk terug op een mooie bijzondere tijd in mijn leven waarbij ik als Radio Directeur onderdeel was van de 538Groep en Talpa Radio.”

Loyaal

Menno Koningsberger, CEO Talpa Radio, betreurt het vertrek van Minneboo: “Dave en ik hebben de afgelopen drie jaar zeer prettig samengewerkt. Ik vind het daarom heel jammer dat hij zijn carrière nu anders gaat inrichten. We hebben er een tijdje over gesproken, maar ik kan het alleen maar waarderen als iemand voor zichzelf een keuze maakt. 18 jaar werkzaam zijn en vele jaren de scepter zwaaien bij zo’n dynamisch bedrijf betekent veel, het onderstreept zijn passie en loyaliteit.

Talpa Radio staat er mede dankzij Minneboo goed voor, is de overtuiging van Koningsberger. “Nog nooit in de historie hadden de zenders gezamenlijk zo’n hoog marktaandeel. De collega’s nemen afscheid van een fijn en kundig mens, op een gedenkwaardig moment.”

Foto: William Rutten