Marc Adriani (49) start vanaf 1 november als hoofdredacteur van BNR. Hij volgt daarmee Mireille van Ark op die adjunct-hoofdredacteur bij RTL Nieuws is geworden. Marc was tot een jaar geleden radio-directeur van Talpa Network, waar onder meer Radio 538 en Radio 10 onder vallen. Hij vertrok bij het bedrijf vanwege ‘een verschil van inzicht’.

“BNR is al bijna 25 jaar een vaste waarde in het Nederlandse audiolandschap”, zegt Marc. “Ik kijk er naar uit om samen met een groep gedreven journalistieke radiomakers richting te geven aan de toekomst van de zender. Die toekomst is trouwens meer dan radio, inmiddels is BNR één van de grootste uitgevers van podcasts in Nederland. En dan te bedenken dat de echte groei van audio on-demand nog moet beginnen.”

BNNVARA

Eugenie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep, eigenaar van BNR: ‘”Het gaat ontzettend goed met BNR Nieuwsradio. Toch blijft de markt uitdagend met de voorgenomen FM-veiling. We geloven dat we met Marc een ervaren hoofdredacteur krijgen die BNR goed kan leiden in deze dynamische markt. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Marc Adriani werd in juli 2018 Directeur Radio bij Talpa Radio. Daarvoor werkte hij jarenlang als bestuurder van BNNVARA en was hij ook te horen op de vrijdagavond op NPO Radio 2 met ‘Het Platenpaleis’.

Foto: BNR Nieuwsradio