Coen Swijnenberg en Sander Lantinga waren gisteren na ruim 3,5 maand weer samen te horen op Radio 538. De twee zijn voortaan alleen nog op vrijdag te horen met ‘De Coen & Sander Show’. “Dat is toch wel slikken, vijf dagen werken en nog maar twee dagen weekend”, grapten de twee jocks. “We vinden het fijn om weer bij elkaar te zijn.”

538 besloot eerder dit jaar om te stoppen met de dagelijkse ‘Coen & Sander Show’. Coen presenteert nu het lunchprogramma op de zender, Sander is met de middagshow op Radio Veronica te horen. Op de vrijdag maken de twee het duoprogramma. “Ik prijs mezelf een gelukkig mens dat ik bij twee fantastische stations mag werken”, zei Sander. “Veronica is leuk, een rebellenclub, maar Radio 538 is toch weer een stapje hoger.”

Zo openden Coen en Sander gisteren hun show op 538:

Niet eigen keuze

Bij het tv-programma Jinek benadrukten Coen en Sander donderdag nogmaals dat het stoppen van het dagelijkse programma niet hun eigen keuze was. “Ik had ons zeker laten zitten, maar het is zijn goedrecht om iets anders te willen. We hebben nu allebei een ander en mooi radioavontuur. De Coen & Sander Show blijft bestaan, dus dat is heel fijn.”

Rancuneus wil Coen dan ook niet zijn. “We hebben tien jaar lang een podium gekregen op 3FM en zeven jaar op 538. Dat moet je ook koesteren. Het programma blijft bestaan op vrijdagmiddag. En wie weet hoe het radiolandschap er over een jaar uitziet.”

Foto: Radio 538