Radio Veronica trekt morgen het land door met de Veronica Express. Om 08:28 vertrekt vanaf station Hilversum de Veronica Express. De trein is omgebouwd tot eenmalige studio van waaruit live radio wordt gemaakt, met muzikanten en luisteraars die op verschillende stations opstappen.

Het idee van de Veronica Express is gebaseerd op de Festival Express: een trein – met aan boord artiesten als Janis Joplin, Grateful Dead en The Band – die in 1970 door Canada trok van concert naar concert. De reis mondde uit in een grote jamsessie en precies dat is wat de Veronica Express hoopt neer te zetten: reizend langs verschillende steden in Nederland, worden artiesten opgepikt die zo de kans krijgen muziek te maken met elkaar. Luisteraars konden via een speciale zenderactie tickets winnen voor de reis.

Aan het eind van de dag arriveren alle treinreizigers in de Radio Veronica studio in Hilversum, waar Frank van der Lende zijn officiele debuut maakt met zijn show Soundz Live. Tijdens een extra lange, vier uur durende uitzending zullen de artiesten uit de Veronica Express hun muziek ten gehore brengen tijdens verschillende live sessies.

Spoorboekje

De trein vertrekt vanuit Hilversum en doet onderweg de volgende stations aan: Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Goes, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Arnhem.

Foto: Radio Veronica