Home Landelijke radio Lex Harding woest op NPO-bestuur: “Luisteraar wordt geminacht”

Lex Harding woest op NPO-bestuur: “Luisteraar wordt geminacht”

NPO Logo

Lex Harding is woest op het bestuur van de NPO. Aanleiding is het verdwijnen van het radioprogramma van Rob Stenders op NPO Radio 2. In een uitgelekte brief, bedoeld voor het NPO-bestuur, is Harding spijkerhard: volgens hem is het schrappen van het radioprogramma ‘minachting van de luisteraar’.

Rob Stenders stapte onlangs over van omroep AVROTROS naar BNNVARA. Met die overstap hoopte hij zijn programma te behouden, maar daar stak de NPO een stokje voor. Annemieke Schollaardt, overgenomen van 3FM, nam de AVROTROS-uren over. Stenders vertelde daarop ‘zich overreden door zeven bussen‘ te voelen.

Minachting

In de uitgelekte brief, die AD in handen heeft, uit mediamagnaat Lex Harding grote kritiek op het NPO-bestuur. “Zelden was er op de Nederlandse radio een programma dat met zoveel deskundigheid en passie gemaakt werd. Een programma waar gezien de populariteit enorm veel luisteraars plezier aan beleven. Het getuigt van minachting voor de luisteraar om juist dat programma te schrappen. Bovendien is het van de zotte om een begenadigd radiomaker als Rob Stenders af te serveren”, aldus Harding.

De mediamagnaat, die aan de wieg stond van Radio 538 en Sky Radio, schreef de brief aan onder meer NPO-radiodirecteur Jurre Bosman en NPO-voorzitter Shula Rijxman.

Reactie BNNVARA

Tegen het AD zegt Harding: “Ik dacht dat die politieke spelletjes van de publieke omroep allang tot het verleden behoorden. Dit is echt te zot voor woorden.” Gerard Timmer, directeur van BNNVARA, schaart zich achter de brief van Harding. “Een oproep waar ik het alleen maar hartgrondig mee eens kan zijn”, aldus Timmer.

BNNVARA is nog in gesprek met Jurre Bosman over een ander tijdslot voor Stenders. Het contract van de dj bij omroep AVROTROS liep per 1 september af.

Talpa Radio liet eerder al weten geen interesse te hebben in Stenders.

Foto: Jan Willem van Hofwegen | NPO