Lex Gaarthuis is deze week voor het laatst te horen in de avond op Radio 10. Na vier jaar stopt de dj met het presenteren van ‘Laat met Lex’, elke werkdag van 22:00 uur tot middernacht. Lex zegt ’toe te zijn aan nieuwe dingen op radio- en mediagebied’. Of hij wel op Radio 10 te horen blijft, is niet duidelijk.

“Vier jaar gelegen begon het: Laat met Lex op Radio 10. Helaas moest mijn kompaan Lexie na twee jaar het veld ruimen in verband met de coronacrisis”, schrijft Lex op Instagram. “Tóch bleef het een feest om ’s avonds laat met de luisteraars de dag af te sluiten. Ondanks dat merkte ik de laatste tijd aan mezelf dat ik toe was aan nieuwe dingen op radio- en mediagebied in de breedste zin van het woord. Daarover vertel ik je zo spoedig mogelijk meer. Op naar nieuwe avonturen.”

Onder vuur

Lex presenteert het avondprogramma sinds medio 2018. Twee jaar geleden kwam de dj zwaar onder vuur te liggen, nadat hij een sketch maakte op het coronavirus. Diverse organisaties deden aangifte tegen de Radio 10-dj, die zijn excuses aanbood. Het OM deed onderzoek naar de sketch, maar besloot Lex niet te vervolgen.

Foto: Radio 10