Opnieuw is het onrustig bij L1. De regionale omroep van Limburg wil reorganiseren, waarbij de focus meer op online moet komen te liggen. Die reorganisatie zou op een dwingende manier worden opgelegd door de directie en hoofdredactie, zegt een deel van het personeel. Volgens hen heerst er een angstcultuur bij L1, schrijft De Limburger.

L1 zit al langere tijd in onrustig vaarwater. Toenmalig directeur Peter Elbers kwam in opspraak vanwege zijn manier van leidinggeven. Daarnaast zou hij mailverkeer willen inzien en had hij plannen om verborgen camera’s op te hangen op de redactie van de omroep. Elbers werd op non-actief gezet en vertrok uiteindelijk bij de omroep. Later vertrokken ook de Raad van de Commissarissen en de hoofdredacteur.

‘De wereld verandert’

Plannen om nu te reorganiseren, vallen niet goed bij een deel van het personeel. “Mensen die dwarsliggen, worden geïntimideerd”, zegt een medewerker tegen De Limburger.

L1-directeur Branko Eijssen bevestigt dat er spanningen zijn, maar herkent de geluiden niet dat er een angstcultuur is. “De verandering vraagt veel van de mensen. Bovendien is L1 lang geleid door één persoon. De organisatie moet eraan wennen dat het nu anders gaat. De wereld verandert en de organisatie ook. Soms schuurt dat”, zegt hij.