Ruud de Wild heeft vanmiddag op NPO Radio 2 uitgehaald naar zijn werkgever PowNed. Aanleiding is een video waarin een verslaggever van PowNews fans van Taylor Swift wijs maakt dat ze een meet-and-greet met de zangeres kunnen winnen. Een van de meisjes laat daarop haar borsten zien voor de camera en een ander zoent met een wildvreemde. De beloofde ontmoeting met Swift blijkt vervolgens een grap.

De video stond online met de kop “Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift!”, al werd die naam later aangepast. “Omroep PowNed, waar wij voor werken, ligt een beetje onder vuur”, begon Ruud vanmiddag zijn middagshow op Radio 2. Hij noemt de actie smakeloos. “Ik vind het echt walgelijk. Ik vond PowNed wel lekker bezig, maar ik vind dit echt fucking walgelijk. Ik vind dit echt zó stom”, sneerde Ruud.

Offline gehaald

PowNed heeft de desbetreffende video inmiddels offline gehaald. PowNed-directeur Dominique Weesie weigerde eerder juist om de beelden offline te halen. Nu schrijft de omroep dat het ‘over het randje is gedonderd’. “En dan moet je de hand in eigen boezem steken. Daarom hebben we na intern overleg besloten dit item offline te halen.”

Bij het Commissariaat voor de Media en de Ombudsvrouw van de NPO zijn al tientallen klachten binnengekomen over de video.

Ruud de Wild maakt zijn middagprogramma op Radio 2 sinds begin vorig jaar voor PowNed. Eerder deed hij dat jarenlang voor KRO-NCRV.

Foto: Wessel de Groot