Hoofdredacteur Leo Hauben moet eind dit jaar weg bij L1. Hij heeft een reorganisatieplan geschreven voor de redactie van de Limburgse regionale omroep, waarin voor hemzelf geen plaats is. De redactieraad heeft hem onder druk gezet om te vertrekken, meldt De Limburger.

Het rommelt al lange tijd binnen L1. Aanleiding is een vertrouwensbreuk tussen het personeel van de omroep en directeur Peter Elbers en de Raad van de Commissarissen. Nadat Elbers besloot te vertrekken bij L1, stopten ook de leden van de Raad van Commissarissen.

Elbers zou volgens het personeel ‘een autoritaire wijze van leidinggeven’ en ‘een gebrek aan verbindende initiatieven’ hebben. Daarnaast zou hij mailverkeer willen inzien en had hij plannen om verborgen camera’s op te hangen op de redactie van de omroep. 

Opvolger

Nu ook de hoofdredacteur vertrekt, zal er binnenkort een opvolger worden benoemd. Daarnaast zijn de andere leden van de hoofdredactie ‘gedegradeerd’. Wat Hauben precies gaat doen, wil hij nog niet zeggen. Volgens Hauben heeft hij straks dertig jaar ‘met plezier en passie’ als hoofdredacteur gewerkt: “Een heerlijke hondenbaan.”

De Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof benoemde in april vorig jaar een onafhankelijke commissaris, een bestuurder en een onderzoeker die de opdracht hadden schoon schip te maken bij de publieke omroep.

Sinds vorige week is de omroep via een headhuntersbureau op zoek naar een nieuwe directeur/bestuurder van L1.

Foto: L1

Vorig artikel‘Mattie en Marieke’ wint Gouden Radioring
Volgend artikelNoord-Hollandse lokale omroepen gaan samenwerken