Home Landelijke radio Oprichter VHU Europe geschorst vanwege zakelijk conflict

Oprichter VHU Europe geschorst vanwege zakelijk conflict [update]

Diederick Huizinga, oprichter van VHU Europe, is geschorst als bestuurder van het jinglebedrijf. Dat meldt RTLZ. VHU verzorgt sinds 2002 de jingles van 3FM en is inmiddels uitgegroeid tot internationaal bedrijf, dat ook de vormgeving voor onder meer Studio Brussel en BBC Radio 1 verzorgt.

Huizinga bezit 40 procent van de aandelen van VHU Europe. Zijn ex-vriendin Berber Keur 30 procent en de financieel directeur de resterende 30 procent. De samenwerking tussen de zakenpartners liep jarenlang gesmeerd, maar vorig jaar raakten de drie met elkaar in conflict. Of het op de klippen lopen van de relatie tussen Huizinga en Keur er iets mee te maken heeft, is onduidelijk.

Volgens RTLZ wilden Keur en de financieel directeur dat Huizinga zich terugtrok uit VHU. Ondertussen zou Huizinga al zo’n 150.000 euro uit het jinglebedrijf hebben weggesluisd, zonder toestemming van zijn mede-eigenaren. Huizinga ontsloeg Keur als directeur, liet haar uitschrijven en blokkeerde de betaalpassen van zijn mede-eigenaren.

Keur en de financieel directeur stapten daarop naar de rechter, die hen in het gelijk stelde. Volgens de rechter wilde Huizinga zijn mede-eigenaren ontslaan en op die manier zelf de volledige zeggenschap over VHU krijgen. De rechter adviseert om een onderzoek in te stellen naar de interne strubbelingen binnen VHU. De Ondernemingskamer heeft Huizinga ondertussen geschorst als bestuurder.

Een tijdelijke, plaatsvervangend bestuurder moet de interne problemen binnen het bedrijf oplossen, aldus RTLZ.

UPDATE 15-05
VHU bestuurder Hayko Kroese, bestuurder van VHU, laat in een reactie op de berichtgeving van RTLZ weten: “Het beeld dat geschetst wordt is onjuist. Het bericht gaat in op oude dingen die zonder toelichting uit de context zijn getild, maar die inmiddels zijn opgelost. Ik heb tot nu toe geen misstanden kunnen ontdekken. De feiten zijn dat er rust is in het team en dat het bedrijf prima draait.”

Hayko Kroese overlegt met VHU-eigenaren Diederick Huizinga en Berber Keur over aanpassingen in de eigendomsstructuur. “Dat is een belangrijk onderwerp om op te lossen, maar het speelt op de achtergrond. Ondertussen werkt het VHU team door aan de vetste jingles voor de leukste radiostations en is Diederick Huizinga ook nu verantwoordelijk voor de sound van VHU.”