Home Landelijke radio Michiel Veenstra gaat challenge ‘Vleesverlangen’ aan

Michiel Veenstra gaat challenge ‘Vleesverlangen’ aan

Michiel Veenstra

Michiel Veenstra gaat meedoen aan de challenge ‘Vleesverlangen’. De 3FM-dj vermindert vanaf vrijdag 20 mei veertien dagen lang zijn vleesconsumptie. Veenstra, die zichzelf een ‘heavy vleesjunk’ noemt, wil zijn consumptie verminderen om zo bewuster te worden van de negatieve gevolgen die het eten van veel vlees met zich meebrengen.

Veenstra maakte in april 2007 radio vanaf de Noordpool. Daar zag hij met eigen ogen hoe de klimaatverandering invloed heeft op de wereld. “Ik zou graag iets minder vlees eten omdat ik weet dat vlees slecht is voor het klimaat en ik wil mijn twee kinderen graag in een betere wereld achterlaten”, aldus Veenstra over zijn motivatie om mee te doen.

Tijdens de twee weken ‘Vleesverlangen’ draait Veenstra iedere dag in zijn radioprogramma op 3FM een nummer uit de ‘Vega Top 50’, liedjes die een link hebben met het al dan niet eten van vlees. Luisteraars die nog een goede suggestie voor een ‘vega-nummer’ hebben, kunnen deze doorgeven.

“Ik geloof niet dat vlees heel slecht voor je is. Gezondheid is voor mij helemaal geen reden om mee te doen aan deze Challenge, dood ga je toch”, zegt Veenstra. “Tijdens de lunch heb ik het meest moeite om geen vlees te eten. Ik houd niet van kaas en niet van zoet eten, dus ik weet nog niet zo goed hoe ik mijn boterham moet beleggen zonder vlees.”

Ook Leonie Ter Veld en Akwasi doen mee aan de challenge, die georganiseerd wordt door de NTR in samenwerking met NPO 3.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM