Home Landelijke radio Annemieke Schollaardt maakte documentaire over Douwe Bob

Annemieke Schollaardt maakte documentaire over Douwe Bob

Annemieke Schollaardt heeft Douwe Bob de laatste maanden intensief gevolgd in zijn aanloop naar het Eurovisie Songfestival. De 3FM-dj heeft daar de documentaire ‘Douwe Bob, Eyes On The Prize’ over gemaakt. “Ik heb hem gevolgd sinds september, dus dan maak je natuurlijk veel mee”, vertelde Schollaardt gisteravond in Pauw.

De documentaire van Schollaardt eindigt op het moment dat Douwe Bob naar Stockholm vertrekt. “Het concept is dat we Douwe op weg naar het Songfestival volgen. Het moment op Schiphol is het einde, want dan loopt hij in een soort van val van allemaal cameraploegen en dan kunnen we hem ook niet meer echt exclusief volgen.”

Schollaardt sprak Douwe Bob de afgelopen maanden op diverse plekken, waaronder in Spanje. “Het is een fascinerend figuur. Hij is super jong, maar is ook heel wereldwijs. En hij is een ongelooflijk goede muzikant”, aldus de 3FM-dj.

AVROTROS-dj Schollaardt zei eerder weinig te hebben met het Songfestival. “Maar ik heb wel veel Douwe Bob, dus ik dacht: ik ga het combineren.”

Foto: Nico Kroon