Home Landelijke radio Radioring voor Helemaal Haandrikman, Radiosterren voor Eva Koreman en Gerard Ekdom

Radioring voor Helemaal Haandrikman, Radiosterren voor Eva Koreman en Gerard Ekdom

Het beste radioprogramma van 2016 is volgens het publiek Helemaal Haandrikman van NPO Radio 2. De andere programma’s die een nominatie in de wacht wisten de slepen waren Ekdom in de ochtend (NPO Radio 2) en de Top 2000 (NPO Radio 2). Het publiek kon sinds gisteren via sms of telefoon stemmen op de uiteindelijk winnaar.

Bert Haandrikman kreeg de prijs tijdens het Radiogala in Hilversum. “Het was voor mij een raar jaar. Het heeft me pijn gedaan dat ik mijn programma verloor op NPO Radio 2. Ik kreeg er duizenden reacties over. En toen ik later hoorde dat ik ook de Top 2000 niet zou presenteren kreeg ik er tienduizenden. En nu deze prijs. Ik ben helemaal ontroerd.”

Eva Koreman (3FM) is de winnaar van de Zilveren Radioster Vrouw. “Ik ben enorm verrast, ik had het echt niet verwacht!” Roosmarijn Reijmer (3FM) en Annemieke Schollaardt (3FM) waren ook genomineerd.

Gerard Ekdom heeft de Zilveren Radioster Man gewonnen. De dj van NPO Radio 2 kreeg meer stemmen dan Bert Haandrikman (NPO Radio 2) en Rob Stenders (NPO Radio 2), die ook genomineerd waren.

“Die had ik niet echt zien aankomen.” Het is de derde keer dat de dj wint. “Allemaal bedankt voor het stemmen!”

Foto: Wessel de Groot | KRO-NCRV