Home Landelijke radio 538 Nieuws breidt uit naar nieuwsdienst voor heel Talpa Radio

538 Nieuws breidt uit naar nieuwsdienst voor heel Talpa Radio

Talpa Radio

Met de lancering van Talpa Radio, de radiogroep waar 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio onder vallen, worden ook de nieuwsbulletins op alle vier radiozenders uitgebreid. De zenders krijgen eigen nieuwslezers en een centrale redactie.

“Wij brengen je dagelijks het nieuws. Persoonlijk én dichtbij de luisteraar”, zegt hoofdredacteur Bart Jan Cune. “Met de content uit de hele groep, ondersteund door ANP en samenwerkingen met partijen als BNR, RTL Nieuws, Hart van Nederland, TMG en NU.nl, hoor je bij ons altijd The Best of The News!”

De nieuwsblokken zijn van 06:00 uur tot 19:00 uur te horen. Overdag worden de nieuwslezers redactioneel ondersteund door het ANP. In de avonden en weekenden blijft het ANP zelf de bulletins op de radiozenders lezen.

Samenstelling
Het nieuwe nieuwsteam bestaat uit Henk Blok, Hannelore Zwitserlood, Bart Jan Cune, Celine Huijsmans (allen 538), Jeroen Latijnhouwers, Mart Grol, Meike de Jong (invallers 538), Florentien Goedhart, Alex Oosterveen (Radio Veronica), Harry van der Heijden (Radio 10 en 538). Ook is Marcel Barendse een van de vaste invallers van het nieuwsteam.

Bart Jan Cune blijft hoofdredacteur van de nieuwsdienst van Talpa Radio. Cune werkt sinds oktober 2015 bij 538, waar hij sindsdien de rol van hoofdredacteur vertolkt. Daarvoor was hij van 2008 tot 2015 nieuwslezer voor de NOS op 3FM.

538Nieuws
De nieuwsblokken van 538Nieuws waren tot voor kort te horen op Radio 538 en SLAM!, maar door de verkoop van SLAM! aan RadioCorp, de aankoop van Radio 10 en de fusie van 538 met TMG, is de nieuwsdienst nu uitgebreid naar vier zenders.