Home Landelijke radio Marconi Awards voor Eva Cleven, Radio 538 en NPO Radio 1

Marconi Awards voor Eva Cleven, Radio 538 en NPO Radio 1

De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Eva Cleven van FunX. Voor de publieksprijs waren verder ook Jordi Warners (SLAM!), Bas Menting (Radio 538) en Rob Janssen (3FM) genomineerd. De juryprijs werd zojuist uitgereikt op het Radiogala in Hilversum.

“Ik luisterde vroeger al veel naar Juize op 538 en nu zit ik bij FunX. Heel erg bedankt!” Eva won onlangs ook de Philip Bloemendal prijs.

De Marconi Impact Award ging naar De Sportzomer van NPO Radio 1. “Ondanks de kritiek dat er teveel sport op de radio zou zijn, bleek het een succes. Het lukte om nieuwe luisteraars te trekken en de oude luisteraars tevreden te houden”, aldus de jury. Het was de derde keer dat de prijs werd uitgereikt.

De Marconi Award voor Beste Radiostation ging naar Radio 538. Voor die prijs waren verder 100%NL en NPO Radio 2 genomineerd. “We zijn al jaren de beste beluisterde zender en daar ben ik trots op. Want de nummer 1 zijn is moeilijk, maar de nummer 1 blijven nog moeilijker.”

Daarnaast kreeg Tineke de Nooij de Marconi Oeuvre Award. Het was al bekend dat zij die zou krijgen, maar de officiële uitreiking was vanavond. Ze kreeg de prijs van Ad Bouman. “Het is het leukste vak van de wereld en ik ben een bevoorrecht mens dat ik nog iedere dag radio mag maken!”

Later vanavond worden nog de Zilveren Radiosterren en de Gouden Radioring uitgereikt.