Als Fred Siebelink directeur van Radio Veronica was, zou hij Giel Beelen uit de ochtend halen. “Giel is al jarenlang bezig om zijn magie terug te vinden. Geef hem even lekker de ruimte, laat hem even lekker kutten. Zet hem op twaalf-twee in de middag”, zegt hij in gesprek met Patrick Kicken.

Giel begon bijna twee jaar geleden in de ochtend van Radio Veronica, maar echt aanslaan doet zijn ochtendprogramma nog niet. “Ik denk niet dat Radio Veronica tevreden is met de luistercijfers”, zei Giel eerder. Dat is onder meer te wijten aan collega-station Radio 10, stelt Giel, dat volgens hem te veel op Radio Veronica lijkt.

Rob Stenders

Volgens Fred Siebelink heeft Radio Veronica nu juist een radioman als Rob Stenders nodig om te groeien in de luistercijfers. “Als je hoort wat hij op Radio 2 doet, dan maak je hem toch de baas van je zender? Alles kan bij Rob, dat is het leuke. Maar Rob weet ook verdomd goed wat hij doet. Het is een hele commerciële kut hoor, vergis je niet. De kennis van muziek die hij heeft, dat is niet normaal.”

Stenders is overigens al vaker in gesprek geweest met Radio Veronica over de functie van zenderbaas. Vorig jaar zou hij ‘zo goed als rond zijn’ bij het station, maar uiteindelijk koos hij ervoor om bij BNNVARA en daarmee Radio 2 te blijven.

Ochtendshow Giel

Eerder gingen er al geruchten dat Giel zou moeten stoppen met zijn ochtendshow op Radio Veronica. “Als er dat soort verhalen zijn, dan is er iets van waar. Dus ja, het zal ongetwijfeld een optie zijn geweest of in de lucht hangen”, zei hij daar eerder over.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.