Johan Derksen start binnenkort met een eigen radiozender. Grolloo Radio draait op dit moment op proef en moet via internet gaan uitzenden. “Het is muziek voor volwassenen, echt voor de fijnproevers”, zegt Derksen in het online programma Doordekken. De voetbalanalist van Veronica woont in het Drente Grolloo. De uitzendingen komen vanuit zijn tuinhuis.

Volgens Derksen is de komst van Grolloo Radio noodzakelijk. “Want er komen heel veel radiozenders uit dit pand (Talpa Radio red.). Maar ik heb de formats even bekeken, en het is allemaal van hetzelfde: popie jopie en soft rock. Maar ik heb een gat in de markt ontdekt. Het is voor de oudere jongeren die nog naar concerten gaan. Ze zijn opgegroeid met Van Morisson en The Band. Dat hoor je niet meer. Je hoort nu smakeloze muziek met dj’s die maar wat aanlullen met sidekicks die overal om lachen.”

Op Radio Rijnmond, Radio NH en Radio Drenthe is Johan Derksen al langer te horen. In de programma’s die hij daarvoor maakt is vooral Blues-, Soul- en Countrymuziek te horen. Op Grolloo Radio zal dat aangevuld worden met Nederpop, Americana en Cajunmuziek. Het is ook de bedoeling dat er gepresenteerde programma’s komen.

Foto: RTV Drenthe