Giel Beelen vindt dat Radio Veronica te veel lijkt op Radio 10. Dat vertelde hij vanmiddag in ‘The Friday Move’ op BNR. “Radio 10 doet wat Radio Veronica vroeger deed, met diskjockeys, met de muziek. Dat is heel goed – ik ben ook blij dat het daar zo goed gaat – maar dan is het wel extra lastig om nog een stukje van de taart mee te pakken.”

Radio Veronica kabbelt al langere tijd tussen de 3,3 en 3,6 procent. Is het station tevreden met de luistercijfers? “Dat denk ik niet”, antwoordde Giel. “Wij werken bij een bedrijf dat meerdere kaarten heeft. En dat zijn niet allemaal verschillende kaarten. Ik sprak laatst iemand die serieus dacht dat Radio 10 en Radio Veronica gefuseerd waren.”

Volgens de dj kan Radio Veronica stijgen in de luistercijfers als het minder op Radio 10 gaat lijken. “Dat kan in muziek, in stijl, in presentatoren. Maar tegelijkertijd snap ik heel goed, zeker met het vertrek van Edwin Evers, dat alle ballen bij Talpa gericht zijn op Radio 538 en Radio 10 als back-up. Dan is het moeilijk iets nieuws in de markt te zetten.”

Geruchten over stoppen ochtendshow

Eerder gingen er al geruchten dat Giel zou moeten stoppen met zijn ochtendshow op Radio Veronica. Jeroen Kijk in de Vegte had het over ‘insiders’ die hem dat verteld hadden. Giel zei daar vanmiddag op: “Als er dat soort verhalen zijn, dan is er iets van waar. Het is niet dat die gasten dat verzinnen, omdat ze daar toevallig zin in hadden. Dus ja, het zal ongetwijfeld een optie zijn geweest of in de lucht hangen.”

Giel zegt navraag te hebben gedaan bij de leiding naar aanleiding van de geruchtenstroom. “Zij wisten niet hoe gauw ze moesten vertellen dat er helemaal niets van waar was.” Giel heeft nog een contract van 1,5 jaar bij Radio Veronica.

Foto: Michel Schnater | VARA

Vorig artikelMarisa Heutink valt deze zomer in op Radio Veronica
Volgend artikelTop 500 van Het Foute Uur op Q, zomerlijst op 538